Vegas baby

St 26.

Tak opožděne ale přeci. Bylo to celé super :). Ale postupně. Ve středu jsem ráno vyrazil na letiště. Zajímalo mě, jak dlouho mi to bude trvat všecko, tak jsem si i psal časy. To vás téměř jistě nezajímá, ale já to chci vědět!

V 9:10 jsem vyrazil směr letiště, protože samozřejmě bydlím na druhé straně Londýna, trvalo to necelé dvě hodiny. V 11:00 jsem dorazil na správný terminál 5. Letěl jsem v 13:00, takže pohodlné 2 hodiny. Ono teda většinou dvě hodiny jsou fakt kotel, ale pro Heathrow ne, měl jsem tak akorát všecko. Musel jsem popojet (po bezp. kontrole) vláčkem, což jsem myslím ještě nezažil.

Za necelých 8 hodin, tj. kolem 9té večerní (všechny časy Britské) jsem byl v New Yorku. Trochu mě překvapilo, že mě normálně vykydnuli z letiště a musel jsem vláčkem popojet na jiný terminál. Ale dá se tedy asi říct, že jsem byl v New Yorku :). Chvíli jsem čekal, procházel se a pak jsem zvlétl směr Las Vegas. Oba lety byly dost v pohodě. British Airways výrazně lepší než United se kterými jsem letěl z SF do Londýna i Air Canada (Praha -> SF). Dobrý jídlo, víc místa, obrazovka, na které jsem si pustil nový film Gold. V poho.

Do Vegas jsem se dostal v 5 ráno (9 večer místního). Po příletu mě hned pobavily bedny přímo na letišti, prostě není nač čekat. Z letiště se nedá moc dost jinak než tágem, nějaký autobusem tam jede, ale musí se přestupovat a trvá to tak hodinu (oproti 15 min tágem). Cloudflare snad zaplatí..

Bydlel jsem v Ballys - přímo naproti Belagio a Ceasers palace. Bally je z těch starších, ale vše v pohodě. V lobby jsou všude automaty, stoly kde se hraje ruleta, kostky, blackjack atd. Hned po příletu jsem to zabalil, bylo kolem 11 večer místního času, tzn. 7 ráno v Londýně. Mno, 22 hodin na cestě...

Pokoj luxusně velkej, vešlo by se nás tam pět. Pro představu - noc za 200 dolarů (Cloudflare).


Ve čtvrtek už začala konference, přestože hlavní začátek byl až v pátek. Šel jsem si koupit vstupenku (ano přestože jsem mluvil, musel jsem platit - Cloudflare..). 260 dolarů, cash only, bez registrace, což mi přijde úplně šílený, když pořadatelé vůbec neví předem kolik přijde lidí.

Čtrvtek jsem tak nějak chodil kolem, viděl jednu, dvě přednášky, hodně kecal s Gilbertem - Italem, který dělá taky v Cloudflare v Londýně a také přednášel na DEFCONu, přestože o úplně jiných věcech - a Markem - Polákem, stejný příběh.

![](/content/images/2017/08/2017-07-30-17.28.51-2.JPG)

V pátek jsem přednášel. Až do dne D jsem překvapivě nebyl moc nervózní, v pátek ráno to už bylo trochu horší, ale přesto mi přijde, že na státnice jsem byl výrazně víc nervóznější. Ráno jsem si to řekl znovu, trochu upravil jeden slajd a byl sem připraven! Dal jsem si pár přednášek, ale už jsem si je moc neužil. Kolem třetí jsem šel na místo činu. Tam jsem hned dostal přiděleného "pomocníka", který mi řekl co a jak a hlavně jsme trochu pokecali, tak to bylo super, že jsem se rozpovídal.

Trochu mě štvalo, že jsem musel držet mikrofón, ale zase jsem věděl co s rukama :). No a pak to šlo jedna radost. Bude záznam. S přednáškou jsem byl spokojenej, nelíbilo se mi, jak jsem odpověděl některý otázky.

Jinak na mě bylo odhadem přes 100 lidí a myslím, že by přišlo i více, ale nebylo víc místa. Vypadalo to tam nějak takto:

Odhadem bylo na konferenci 25000 lidí! Tatínek mi to nevěří, tak tady foto sálu, třeba pomůže. Takové tam byly další tři, z toho dva ještě větší.


Sobotu jsem si docela užil, šel jsem na nějaký přednášky a tak se různě coural. Na konferenci je mimo přednášek spousta menších "vesniček" zaměřený na různé věci. A taky spousta "her", kdy se něco hackuje, do toho sem už moc nepronikl :).

V neděli už něktěří odcházeli, já byl do konce, tak do šesti a pak jsem frčel na letiště, vyšlo to dost skvěle. Zpátky jsem letěl přímo, což bylo fajn. Letadlo teda staré a místa pramálo. Docela jsem to ale prospal tak to šlo. Už mě nebaví psát, tak zbytek jsou náhodné fotky :).




![](/content/images/2017/08/2017-07-27-19.47.05-1.JPG)
![](/content/images/2017/08/2017-07-30-17.28.51-1.JPG)
![](/content/images/2017/08/2017-07-28-19.20.00.JPG)

St-Ne 12.-16.7.

Přijela Miriam, ve středu jsme byli na véče, ve čtvrtek na muzikálu a o víkendu jsme udělali výlet.

Muzikál byl super, byli jsme na Kinky Boots. Spousta chlapů tančících na potpatkách, co víc si přát.

![](/content/images/2017/07/20121235_10212049898996526_5092195942362364590_o.jpg)

A o víkendu výlet. Půjčili jsme si káru a bylo to super, řídit nalevo je sranda!

Jeli jsme na jih do Brightonu, anglické letní letovisko. Tím, že jsme v Anglii to ale znamená vítr, zataženo a zimu. Takže koupání nebylo. Poté jsme přespali v malé vesničce a druhý den jeli do Oxfordu. Mapka:

Foto z Brigtonu:

A věžička z Oxfordu:

![](/content/images/2017/07/20046487_10212077547567723_1106350100267595145_n.jpg)

Nakonec výletu jsem Miriam vysadil v Lutonu (kousek od Londýna) na letiště a jel sem osamocen vrátit auto. Výlet parádní!

Ne 9.7.

Dneska jsem byl ve Victoria & Albert muzeu na výstavě o Pink Floydech. Nejdříve tam bylo hrozně lidí, ale pak se to trochu rozplynulo a bylo to super!

Nejvíce se mi asi líbila hračka, takový mixák, kde si člověk mohl ztlumit různé nástroje v písničce Money, která mu hrála do sluchátek. Taková blbost, ale mně to přišlo fakt dobrý.

So 8.7.

Dneska jsem šel odpoledne trajdat po městě. Za cíl jsem si vytyčil Greenwich.

Dole pod parkem pak byl nějaký festival Latinské Ameriky, okusil jsem brazilský pokrm, bylo to moc dobrý:

Pak jsem si všiml, že přes řeku, resp. pod ní, vede pěší tunel, což mě dost nadchlo, tak jsem se jím vydal na druhou stranu a šel podél vody dál směr domů. Trochu jsem nedomyslel, že další most je docela daleko, takže jsem se solidně prošel. Nakonec jsem se přes vodu dostal lanovkou!

Pá 7.7.

Dneska po práci se šlo na pivo do nedaleké hospody, jeden kolega si bere "dlouhodobou dovolenou", tak se to šlo zapít. Bylo tam spousta lidí. Dali jsme si dvě piva a pak šli na burger. Bylo to fajn!

![](/content/images/2017/07/WhatsApp-Image-2017-07-07-at-19.36.47.jpeg)
Čt 6.7.

Mám letenku i ubytování do Las Vegas! Letím ve středu 26. a vracím se v pondělí 31. Platí Cloudflare, snad si to nerozmyslí.

Úplně z jiného soudku - tady se můžete podívat, jak to vypadá v kanceláři. Jen mi přijde, že na těch fotkách je to hezčí než ve skutečnosti :).

St 5.7.

Dneska jsem jel domů lodičkou :O. Není to ani levnější, ani rychlejší, ale je to součástí veřejné dopravy a velmi cool. Velká, pohodlná a docela to i jede rychle. Tady mapka (červeně chůze):

Ještě rychlofoto:

A z cesty:

Út 4.7.

Dneska jsem ráno zvládl úřad! Tím, že pracuji v UK (Spojené království), tak potřebuji tzv. National Insurance Number. O to jsem zažádal, jak jsem psal, minulý týden přes telefon a dneska jsem se měl dovalit na pohovor.

Proběhlo to dost v pohodě. Když jsem přišel bylo nás tam asi 20, což mě trochu vyděsilo. Pak si nás ale začali rozebírat a zjistil jsem, že je ta budova velká a že nás budou řešit všechy naráz. Takže žádný čekání téměř nebylo. Ukázal jsem smlouvu s firmou, úředník se podivil mému povolání "Cryptography Engineer", pak se podivil mému pasu (kde vůbec nevypadám jako já) a na závěr jsme trochu pokecali. O šachách, umělé inteligenci, takový normální small talk, že... Vypadá to, že jsem tedy prošel. Číšlo dostanu poštou do dvou až čtyř týdnů.

Tady slíbené foto baráčku zvenku. Vidíte ten nový zrekonstruovaný dům vpravo? Tak ten to přesně není, ale je to bílý vedle.

Ne 2.7.

Bydlím! Adresa je 60 Inverine Road, London, na mapě zde. Je to takový klasický anglický baráček. Chybí mi foto zvenku, které to asi nejlépe ilustruje, tak dodám zítra.

Bydlíme tu čtyři. Asi. Vedle mě jeden, v mezipatře druhý a dole jedna holčina. Anglán, Polák a holčinu jsem nepotkal a dost možná ani nepotkám, Luara (která mi pronajímá ten jeden pokoj) říkala, že tu témeř není. V kuchyni a okolí je teda docela bordel, ale přežít se to dá. Vařit půjde a zbytek budu lehce ignorovat. Můj pokoj je v pohodě, což je hlavní.

Na první fotce jsou hlavní dveře a pro další dvě fota jsem se otočil a naleznete na nich vstup do kuchyně a schody nahoru. Všimněte si, že pod schody je místo pro Harryho.

![](/content/images/2017/07/DSC_0314-1.JPG)
![](/content/images/2017/07/DSC_0315.JPG)
![](/content/images/2017/07/DSC_0316.JPG)

Kuchyně:


A můj pokoj, který se nachází nahoře:


Máme i zahrádku, ale ta bohužel taky není nijak zvlášť udržovaná :/.

So 1.7.

Byl jsem se projít po městě, všude spousta lidí. A bolí mě v krku :(.

Potkal jsem demošku:

Oslavu Dne Kanady (150 let od "ustavení federálního dominia Kanadská konfederace v roce 1867"):

A také koncert v Hyde Parku. Včera hrál Phil Collins, tak to mě trochu mrzí, ale stejně bych asi sám nešel, stálo to určitě raketu.

Pá 30.6.

Byla mi schválena cesta na konferenci! Hurá. Takže někdy za tři týdny jedu zase do států :O. To jsou věci. Přístí týden si booknu letenku.

Přišla mi výplata!! Přijde mi dost dobrý, že jsem měl celou cestu do SF zaplacenou a ještě dostanu výplatu :D. Jako chápu, že to tak chodí, ale stejně.

V práci jsem dneska psal ten článek na blog, Nick říkal, že dobrý, ale stejně ho celý přepsal. Říkal, že mě klidně dá jako autora, ale to mi přišlo blbý, neboť toho nechal tak 10% mého. Myslím, že bude ještě příležitost tam něco splodit.

Nebudu teď psát každý den, protože se toho už neděje tolik, ale budu se snažit aspoň občas něco přihodit, hlavně až budu mít nějaké fotky.

Čt 29.6.

Konečně jsem si zažádal o National Insurance Number. Chvíli mi to trvalo, protože jsem se asi dva dny snažil dobít svoji novou Tesco mobile SIM kartu. Roaming je sice zrušený, ale to se netýká, když voláte na zahraniční čísla.

O National Insurance Number si člověk musí zažádat telefonem, což je teda místy náročné. Na telefonu jsem si domluvil termín, takže v úterý v 11 (teda snad) jdu na úřad. Mimo jiné potřebuji doklad o bydlení, což mi trochu dělá vrásky, neboť s tou holčinou nemám žádnou smlouvu. Tak jsem se na to ptal a prý mám dodat nějaký doklad, že tam bydlí ona a ať podepíše, že tam bydlím i já. Což je trochu problém vzhledem k tomu, že už je v Polsku. Ale to se nějak podá.

Večer jsem si došel pro svou novou kreditku (debitku) od nejvíce cool mobile-first banky Monzo.

St 28.6.

Každou středu je i zde obídek na firmu. Dneska jsme měli pizzu, která teda byla dost průměrná. Nic moc. Po obídku je vždy prezentace někoho z firmy, což je super. Dneska byla od někoho ze sales o valuaci firmy. Obecně, nikoliv jen o naší, ale obecně, jak to funguje. Vůbec jsem nechápal.

Večer jsem měl schůzku s Laurou, kterou jsem našel na internetech, že by ráda pronajala pokoj na léto. Hledala někoho přesně na červenec a srpen, takže ideál. Byt je ve východní části Londýna, na mapě zde. Působilo to na mě jako klidná čtvrť plná malých jednopatrových domečků.

Laura byla sympatická a nic nebyl problém. V baráčku bydlí celkem čtyři lidi, potkal jsem zatím jen jednoho, který vypadal v pohodě. Bydlení popíšu lépe až tam budu opravdu bydlet, zatím jsem ve firemním bytu a přesunu se nejspíš v sobotu.

Út 27.6.

Dneska jsem v práci dostal pochvalu! Nejdříve od týmu, který dělá dokumentaci klientům, který říkal, že jsem asi dal rekord v nejrychleším příspěvku do kódu. Pak psal dokonce i CEO (šéf šéfu), že super. No prostě to tu zabíjím. Šefík i zmínil, že bychom mohli napsat blog post o tom. Nick říkal, že jestli chci ať to zkusím - tak to jsem teda zvědav.

Po 27.6.

Takže. Toto píšu ze záznamu tak uvidíme kolik si toho pamatuji. Dnes byl první den v Londýnské kanceláři! Kancelář jsem už viděl, když jsem frčel na interview někdy v březnu. V SF je hezčí, ale zas na druhou stranu zdejší má větší atmošku :).

Po krátcé prohlídce kanclu jsme řešili kam mě posadí. Ptali se, jestli chci radši ticho, na což jsem odpověděl, že asi lepší. Posadili mě tedy nahoru do druhého patra, což je není ani moc patro, ale spíše pár stolů na půdě. Klid tam opravdu je, tak to je fajn, jen tam chrčí nějaký stroj, což mě občas rozčiluje :D. Také pro všechno, jako pití, záchod atd. se musí dolů, ale to je vlastně docela fajn, že se člověk trochu protáhne.

Pracovně jsem pokračoval dále v tom, co mi zadal Nick, takže tam se toho moc nezměnilo. Každé pondělí ale nadále máme meeting celého týmu. V místním čase to je 18:30. Nakonec jsem šel z práce někdy po páté a volal jsem až z domu. Mám tedy občas trochu pocit, že pracuji remote již teď. Za dva týdny ale přibudou dva další stážisté a přijede na chvíli i Nick, takže super.

So+Ne 24-25.6.

Letěl jsem v 12:55 přímým letem do Londýna. S United Airlines, které mají skvělou pověst. Ale let byl v pohodě, jen jsem seděl kousek od televize, která na mě celou dobu blikala, tak jsem toho moc nenaspal.

Jedna holčina, která také začíná stáž v Cloudflare, letěla se mnou (také byla v SF na orientation). Chvíli jsme pokecali před odletem, ale pak jsme seděli někde jinde, tak jsme se už pak ani nepotkali.

Přistál jsem v 7 hodin ráno Londýnského času. Což je dost divný, neboť to vypadá jako by mi někdo ukradl půlku víkendu. Do centra jsem jel vláčkem Heathrow Express. Pak jsem zkusil taxi, neboť jsem došel k názoru, že kdy jindy zkusit typické anglické taxi než po 10 hodinovém letu (navíc, když platí firma - teda snad). Samozřejmě, že žádné typické anglické taxi nebylo, vyšla na mě nějaká dodávka. Ale tak co.

Ta mě odvezla do kanceláře (ta je v oblasti Southwark, kousek za Tate Modern), kde jsem dostal klíče od místního apartmánu, který je zas hned vedle, což je super. Nechtěl jsem jít hned spát, tak jsem šel chvíli courat, pak jsem si dal oběd, něco trochu nakoupil a kolem čtvrté jsem už začal umírat, tak jsem si dal dácha asi na tři hodiny. Kolem 7 jsem naschvál vstal ať trochu spím v noci, tak snad se to srovná.

Tady v apartmánu budu do víkendu, jinak mám domluvené bydlení v Greenwich, asi 40 minut od kanceláře. V týdnu bych se měl setkat s holčinou, která mi přes léto pronajme svůj pokoj. Zatím bydlím v 8. patře téhle obludy:

![](/content/images/2017/06/DSC_0270-1.JPG)

Starší záznamy 10. - 23.6.

zde